Hlavní obsah

Předsedkyně Nejvyššího soudu sražena na přechodu

Právo, Novinky, jac, kg
BRNO

Vážné zranění způsobil v pátek dopoledne předsedkyni Nejvyššího soudu Ivě Brožové 83letý řidič osobního automobilu mazda, když ji srazil na vyznačeném přechodu pro chodce poblíž zastávky městské hromadné dopravy Bráfova v Brně-Žabovřeskách.

Článek

Manžel Brožové ČTK řekl, že život jeho ženy ohrožen zřejmě není. "Vše nasvědčuje tomu, že její život není v ohrožení. Chirurgický zákrok zatím nebyl nutný. Manželka je nadále pod kontrolou lékařů. Budeme muset počkat, jak se situace vyvine," řekl Jaroslav Brož. Jeho ženu podle něj srazilo osobní auto v době, kdy si byla v okolí svého bydliště zaběhat.

Podle Jany Šípkové z městského policejního ředitelství se příčina nehody ještě vyšetřuje. Vzhledem k tomu, že nehoda se stala na vyznačeném přechodu pro chodce, lze předpokládat, že vina je na straně řidiče.

Anna Nesvadbová, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, kde je Brožová na jednotce intenzivní péče, potvrdila Právu, že je u nich soudkyně hospitalizována. "Na přání příbuzných nebudeme sdělovat žádné podrobnosti," řekla mluvčí.

Brožovou odvolal z funkce předsedkyně Nejvyššího soudu začátkem února prezident Václav Klaus. Brožová se ale obrátila na Ústavní soud, který o týden později odložil vykonatelnost prezidentova rozhodnutí, a ona se tak vrátila do čela NS. Ústavní soud nyní situaci kolem Brožové zkoumá a není zřejmé, kdy rozhodne. Na to Klaus reagoval tvrdou kritikou Brožové. [celá zpráva]

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, byla diskuse znemožněna. Slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám