Hlavní obsah

Letošní CzechTek bude zřejmě ve Vojenském újezdu Hradiště

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Letošní technoparty CzechTek 2006 se zřejmě uskuteční ve Vojenském újezdu Hradiště v Doupovských horách na Karlovarsku. Podle zdroje Práva by se mělo jednat o lokalitu v místě bývalé obce Sedlec na okraji újezdu.

Článek

Mluvčí ministerstva obrany  Andrej Čírtek na dotaz Práva ve středu pouze potvrdil, že vedení rezortu intenzivně jedná s organizátory CzechTeku o pronájmu  pozemku ve vojenském prostoru, který blíže nespecifikoval.  "Domluvili jsme se s organizátory CzechTeku, že oznámíme až výsledek jednání," uvedl Čírtek. Připustil však, že by se mohlo jednat o lokalitu Vojenský újezd Hradiště.  

Podle Čírtka  ministerstvo obrany oslovili sami technaři už po loňském CzechTeku, kdy  ministr obrany Karel Kühnl veřejně oznámil, že je připraven  hledat prostor, kde by se mohla letošní technoparty  konat.  "Nejde se o žádnou soukromou aktivitu armády. Do jednání jsou zapojeny  další složky jako například Policie ČR, se kterou  domlouváme spolupráci," upřesnil Čírtek.

Podle informací Práva technaři nejprve požadovali pozemek o rozloze 40 hektarů. "Později ale přišli s tím, že chtějí pronajmout 130 hektarovou plochu," řekl zdroj.   

Vedení policejního prezídia konání CzechTeku ve vojenském prostoru uvítalo. "Tím se vyvarujeme  například sporu o neoprávněné obsazení pozemků, což bylo jedním z hlavních důvodů policejního  zásahu na loňském CzechTeku v Mlýnci na Tachovsku," řekl Právu náměstek policejního prezidenta Jan Brázda.

Ozývají se však i některé hlasy z řad technařů, že takto předem domluvená akce ve vyčleněném prostoru není dostatečně "svobodná" a "dramatická" . Spekuluje se proto o tom, že jednání s armádou mohou být jen zástěrkou k odvedení pozornosti od skutečného místa, kam technaři na přelomu července a srpna najedou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám