Hlavní obsah

Paroubek chce za místopředsedu ČSSD Škromacha

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) podpořil kandidaturu ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha na místopředsedu nejsilnější vládní strany. Škromach je reprezentantem levicovější části ČSSD.

Článek

Na sjezdu chce Paroubek vystoupit na Škromachovu podporu. "Samozřejmě řeknu svoje stanovisko, že si přeji, aby Zdeněk Škromach byl součástí vedení strany, a myslím si, že i to levicové křídlo strany by mělo být zastoupeno ve vedení sociální demokracie," uvedl premiér.

Sám sebe Paroubek označil na rozdíl od Škromacha za pravicově orientovaného sociálního demokrata: "Já jsem to vždycky říkal a myslím, že to říkali i jiní."

Předsedu a jednoho místopředsedu ČSSD bude volit v sobotu 13. května v Praze mimořádný sjezd strany. Zvolení Paroubka do nejvyšší stranické funkce se považuje za formální. Fakticky totiž šéfem strany už je. Paroubek k tomu žertem poznamenal, že doufá v lepší výsledek volby než v roce 1993 na sjezdu v Hradci Králové, kde kandidoval proti Miloši Zemanovi.

Funkce místopředsedy zůstane volná po Paroubkovi, když ho sjezd zvolí předsedou. Škromach má ale ve straně hodně odpůrců a v kuloárech Lidového domu se hovoří o tom, že by mohl mít protikandidáta. Podle spekulací by jím mohl být předseda pražské ČSSD Petr Hulinský.

Reklama

Výběr článků

Načítám