Hlavní obsah

Klaus označil kampaň ČSSD za nehoráznou

PRAHA

Prezidentovi Václavu Klausovi se nelíbí negativní styl kampaně před letošními sněmovními volbami. Uvedl to ve středu při diskusi se studenty gymnázia v Truhlářské ulici v Praze 1. Podle prezidenta v minulosti nic takového nebylo. Označil to za nečestnou věc, která může zmást voliče.

Článek

Klaus označil negativní kampaň za nehoráznou v odpovědi na dotaz jednoho ze studentů, který se prezidenta zeptal na jeho názor na plakáty ČSSD s nápisy ODS mínus. Sociální demokraté takto parodují volební agitaci občanských demokratů s názvem ODS plus. Socialisté použili zkratku ODS, její typicky modrou barvu i volební symbol modré turistické značky, která ale místo doprava směřuje dolů.

Klaus sice žádnou stranu nejmenoval, ale upozornil, že záporná kampaň je novinkou. Rafinovaně vytvořené billboardy mohou podle prezidenta některé občany zmást natolik, že nepoznají, že jde o negativní kampaň. "Divím se, že to není nějak postižitelné," řekl prezident, který byl řadu let předsedou ODS a nyní je jejím čestným předsedou.

ČSSD na plakátech jménem ODS slibuje například snížení daní nejbohatším, zdražení potravin a léků, zrušení bezplatného zdravotnictví a zavedení školného. Občanští demokraté pokládají takovou formu agitace za ubohou.

Anketa

Také považujete negativní kampaň ČSSD za nehoráznou?
Ano
65,1 %
Ne
34,9 %
Celkem hlasovalo 34390 čtenářů.

Reklama

Související články

ODS rozjela ostrou kampaň s Liběnou Hlinkovou

Občanští demokraté v úterý zahájili hlavní část své předvolební kampaně. Na konferenci ve Slovanském domě v Praze se kromě krajských lídrů ODS představila...

Výběr článků

Načítám