Hlavní obsah

Paroubek jede Pendolinem na Moravu

– PRAHA
Právo, Novinky, trj, dan

Vláda Jiřího Paroubka ve středu poprvé vynechá svá pravidelná středeční zasedání. Paroubek, který jako volební lídr ČSSD oznámil, že se chce v následujícím měsíci věnovat hlavně kontaktní kampani, místo do Strakovy akademie ráno odjede Pendolinem do Ostravy a odpoledne mikrobusem do Brna. Dopravu hradí ČSSD.

Článek

Vláda svůj program přesune na příští středu. "Nešlo o nijak zásadní body," sdělila Právu mluvčí vlády Lucie Orgoníková. Ještě po cestě do Ostravy bude Paroubek jednat s managementem Českých drah, především o modernizaci jejich vozového parku.

V Ostravě premiér představí programový manifest ČSSD s názvem Doprava pro všechny a bude jednat s odboráři. Paroubek má také navštívit důl OKD Staříč a setkat se se starostkou i občany Nošovic. V Brně premiér otevře Eurocentrum, prohlédne si knihovnu Jiřího Mahena a nebude chybět na zahájení Česko-rakouského fóra v divadle Reduta.

Kampaně na kolejích

Mezi předvolebními sliby sociálních demokratů figuruje i závazek přenést nákladní dopravu ze silnic na železnici. Vládní strana proto ujišťuje, že hodlá vlakové tratě dál modernizovat.

Na železnici vyrazili před volbami i lidovci. Jejich rychlík Klidná síla vozí už od ledna cestující na trati z Plzně do Jeseníku a zpět. Minimálně jednou za měsíc se pasažéři dočkají překvapení, když k nim přistoupí někdo z lidoveckých ministrů nebo volebních lídrů a žádá je, aby ve volbách hlasovali pro KDU-ČSL. [celá zpráva]

Pro nevhodné příspěvky byla diskuse zakázána. Slušným čtenářům se omlouváme.

Lidovecký vlak projíždí 35 stanic a jméno a heslo KDU-ČSL Klidná síla ponese po celý rok. Koupě jména vlaku přišla lidoveckou kasu na 80 tisíc korun za rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám