Hlavní obsah

Topolánek prohrál sázku, bude zametat chodníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda občanských demokratů Mirek Topolánek se před volbami převlékne ze saka do mundúru pouličního zametače. Šéf nejsilnější opoziční strany prohrál sázku o rychlejší jízdu na bobové dráze se starostou Prahy 9 Vladimírem Řihákem. V pátek tak Topolánek pobaví kolemjdoucí na pražském náměstí OSN u stanice metra Vysočanská.

Článek

"Celou hodinu tak bude v Praze 9 vykonávat veřejně prospěšné práce," uvedli úředníci z Městské části Praha 9.

Topolánek s Řihákem, jenž je také členem ODS, soupeřil před dvěma týdny v závodě na plechové bobové dráze, v sychravém počasí zaostal o dvě vteřiny a navíc se i trochu potloukl. "Na konci dráhy jsem se z bobů vyklopil," vysvětloval jezdecký neúspěch předseda strany, která je favoritem letošních sněmovních voleb.

O tom, že se s Řihákem není radno sázet, se přesvědčil před čtyřmi lety i bývalý mluvčí US-DEU Patrik Nacher. Prohrál sázku o to, zda a o kolik starosta za sedm měsíců zhubne. Řihák, který v době uzavření sázky vážil přes 105 kilogramů, se za tu dobu dokázal zbavit 11,5 kilogramu. Pro Nachra to znamenalo 7,5 hodiny veřejně prospěšných prací ve formě úklidu proseckého sídliště.

Anketa

Vystupování kterého vůdce politické strany se vám během volební kampaně nejvíce zamlouvá?
Jiřího Paroubka (ČSSD)
30,9 %
Mirka Topolánka (ODS)
55,3 %
Miroslava Kalouska (KDU-ČSL)
3,5 %
Martina Bursíka (zelení)
5,3 %
Vojtěcha Filipa (KSČM)
5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17544 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám