Hlavní obsah

Exministr Zgarba stále užívá ministerský byt

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Exministr zemědělství a poslanec ČSSD Petr Zgarba má k dispozici asi 130metrový bytě v Salvátorské ulici v Praze 1. Na stejné adrese má služební byt ministr pro místní rozvoj Radko Martínek, který Právu potvrdil, že se jeho úřad stará i o Zgarbův byt.

Článek

Zgarba rezignoval na post ministra loni v listopadu kvůli kauze, kdy Pozemkový fond nezabránil spekulacím s pozemky. Zgarba, který je třetí na vysočinské kandidátce ČSSD, v pátek nereagoval na SMS s otázkou Práva, proč pro své pražské působení nevyužívá ubytování placené Sněmovnou. Mimopražský poslanec si může najít vlastní bydlení v hlavním městě a kancelář Sněmovny mu na to poskytne měsíční příspěvek až 13 800 korun.

Na byt v Salvátorské ulici má nárok ministr zemědělství Jan Mládek (ČSSD). Bydlí ale v bytě pronajatém od právníka Miroslava Jansty a platí mu podle svých slov měsíčně 14 000 korun.

"Pan Mládek neměl po nástupu do funkce zájem tento byt využívat, proto jej nadále využívá pan poslanec Zgarba. Nájemné hradí na základě platné smlouvy mezi ministerstvem pro místní rozvoj (MMR) a jeho osobou, která vyprší 30. června.2006," sdělila Právu Karin Cífková z tiskového odboru MMR.

Na Zgarbovo bydlení Mládek upozornil, když vysvětloval okolnosti svého bydlení. "Kdyby nebylo měsíc a půl před skončením volebního období, tak bych snad vyhnal bývalého ministra ze služebního bytu a přestěhoval se tam," řekl Mládek Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám