Hlavní obsah

Kontroverzní starosta Sznapka skončí v politice

– ČESKÝ TĚŠÍN
Právo, Radim Kijonka

Kontroverzní starosta Českého Těšína Jindřich Sznapka, který čelí obvinění z předání stotisícového úplatku, se rozhodl, že skončí v politice a v podzimních komunálních volbách už svůj post na radnici nebude obhajovat.

Článek

"Kandidovat už nebudu. Potom co jsem zažil a co jsou lidé schopni udělat kvůli závisti, nepotřebuji další problémy," zdůvodnil tento týden Právu Sznapka své rozhodnutí.

Politik, který měl na tajných nahrávkách nazvat obyvatele města hňupy, na začátku února vystoupil z ČSSD. Ale svůj starostovský post na radnici opustit kvůli aféře stále nehodlá.

Sznapka Právu sdělil, že sám rezignuje až přijde správný čas. To bude před podzimními volbami do městského zastupitelstva. "Na žádné kandidátce už nebudu napsaný. Ale kvůli lidem, kterým to pořád nebude docházet, třeba mě podle jména neznají, demonstrativně před volbami odstoupím," prohlásil.

Jeho rezignaci požaduje v čele s Jiřím Paroubkem vedení sociální demokracie, v jejímž dresu se na nejdůležitější post ve městě dostal. Dokonce chce kvůli tomu českotěšínským zastupitelům, kteří se nepřičinili o odvolání Sznapky, pozastavit členství ve straně.

Sznapku protikorupční policie obvinila v závěru loňského roku kvůli tomu, že měl uplatit stotisícovou částkou členky občanského sdružení Těšínské zrcadlo. Ty chtěly vyhlášením referenda zabránit rozprodání výdělečného městského majetku. Šlo o nebytové prostory k podnikání, jejichž část za více než 10 miliónů korun v privatizaci koupila i rodina starosty. Sznapka argument, že šlo o úplatek, odmítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám