Hlavní obsah

Anonym Opavii sdělil, že suroviny jsou už otrávené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pisatel anonymního dopisu, který minulý týden obdržel obchodní ředitel potravinářské firmy Opavia-LU, nehrozil firmě otrávením výrobků, ale oznámil, že některé suroviny, jež Opavia používá, už otrávené jsou.

Článek

"Uvedl, že některé šarže sladových výtažků, které jsou používány při výrobě výrobků firmy Opavia, jsou záměrně kontaminovány nebezpečným jedem," řekl ve středu státní zástupce Petr Cibulka.

Pisatel podle něj v dopise neuvedl žádné požadavky. "Bylo to jen upozornění, pouhé konstatování," řekl Cibulka. Opavia podle něj obdržela minulý týden pouze jeden takový dopis. O tom, že by dopis podobného znění obdržela ještě jiná potravinářská firma, Cibulka údajně neví.

Mluvčí policejního prezidia David Kubalák však zopakoval, že podobný dopis obdržela ještě jedna společnost, její jméno ale policie zatím tají. Kriminalisté dopisy podle Kubaláka vyhodnotili jako výhrůžné. K jejich obsahu a postupu vyšetřování policie nechce sdělit žádné bližší informace. "Naším prioritním zájmem je dopadnout pachatele," uvedl Kubalák. Policie případ řeší pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

Opavie tvrdí, že lidé nejsou ohroženi

Opavia již v úterý sdělila, že podnikla všechna potřebná opatření a spotřebitelé nejsou ohroženi. Podle Opavie se anonym týká suroviny od dodavatele, kterou firma používá v omezeném množství do dvou výrobků. Firma si nechala udělat testy, které ukázaly, že s výrobky nic není. "Výsledky testů v nezávislé akreditované laboratoři potvrdily, že naše výrobky jsou kvalitní, splňují veškeré normy a jsou naprosto v pořádku," informovala v úterý mluvčí Opavie Marie Sedlická.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), která má na bezpečnost potravinářských výrobků dohlížet, si ale stěžuje, že do úterý o ničem nevěděla, uvedla v úterý televize Nova. Podle Novy anonym vyhrožuje použitím pesticidu DDT ve výrobní lince. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Opavii hrozí anonym otrávením výrobků

Společnosti Opavia vyhrožuje neznámý člověk, že otráví její výrobky. Uvedla to v úterý TV Nova s odvoláním na policejní zdroje. "Jde o vyhrožování...

Výběr článků

Načítám