Hlavní obsah

Teploty se v týdnu přiblíží dvaceti stupňům

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Teplomilným Čechům by měla podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) svitnout v následujících dnech naděje, že sluneční paprsky proniknou i nad českou krajinu. Po většinu týdne totiž bude polojasno, teploty se navíc budou postupně zvyšovat.

Článek

V úterý ještě bude přetrvávat nepříliš vlídné počasí, jež poněkud kazilo i velikonoční svátky. Meteorologové očekávají  oblačno, místy bude i pršet. Přes den by se měly teploty pohybovat mezi 13 až 17 stupni.

Noc z úterý na středu by měla být téměř bez mraků, odborníci ale varují před nebezpečím vytváření přízemních mrazíků. Rtuť teploměru poklesne v průměru na tři stupně nad nulou.

Od středy se očekává polojasno

Ve středu už bude patrná proměna počasí, teplota dosáhne až 18 stupňů. Ráno by si měli dát řidiči pozor na vytvářející se mlhy. Na ČR by mělo dopadat více slunečních paprsků, obloha bude polojasná.

Podobné počasí bude také ve čtvrtek tvořit příjemnou kulisu pracovního dne. Průměrná čtvrteční denní teplota bude16 stupňů.

S blížícím se víkendem by sel mělo ještě více oteplit. V pátek budou teploty kolem 17 stupňů, v sobotu a v neděli by pak měly přesáhnout i dvacet stupňů. Zatažená obloha by měla i v pátek zůstat minulostí, očekává se opět polojasno.

Anketa

Které roční období přináší nejpřijatelnější počasí?
zima
5,9 %
jaro
27,2 %
léto
59,3 %
podzim
7,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4647 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám