Hlavní obsah

Kvůli záplavám byl čtyři dny trosečníkem

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Od pátku až do úterního poledne čekal na záchranu na ostrůvku uprostřed záplavového jezera v Kančí oboře nedaleko Břeclavi třicetiletý Zdeněk Buček, který si lesem krátil cestu domů.

Článek

Mávající postavu na ostrově uprostřed obrovského jezera spatřili lesníci, kteří na lodi monitorovali situaci v lese. Nešťastník se jejich zásluhou nakonec dočkal záchrany. Vyhladovělý muž později vypověděl, že je v lese již od pátku.

"Nevěděl jsem to, že se žene velká voda. Ani jsem nezaregistroval, že se nesmí do lesů," řekl. Přesto se do situace nemusel dostat. Půl hodiny předtím, než se stal trosečníkem, potkal myslivce, který jej před vodou varoval. Neposlechl a tak na to doplatil. Neměl mobil, nemohl proto přivolat pomoc.

Po celou dobu byl bez jídla a bez vody. Přiznal, že v čase nouze dokonce musel pít kalnou břečku z povodňového jezera. Naštěstí měl v kapse sirky a tak si mohl rozdělat oheň. Na jídelníčku měl žáby a další živočichy, které se mu podařilo objevit.

Podle policejní mluvčí Kamily Haraštové nebyl trosečník ve špatném stavu, přesto jej odvezli k lékaři. "Řekl, že se chtěl zachránit, ale voda byla studená a tak se raději zase vrátil na ostrov," uvedla mluvčí.

Náhoda pomohla vyřešit i jednu pátrací akci. V pondělí se totiž obrátila na policii družka a řekla, že pohřešuje svého partnera. Jako jednu z možností uvedla i silnici, vedoucí Kančí oborou, kudy si krátíval cestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám