Hlavní obsah

Škromach žaluje Novu za informaci, že jednal s Pitrem o Unipetrolu

– PRAHA

V pořadu Na vlastní oči uveřejnila televize Nova informaci, že se místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD) účastnil jednání s kontroverzním podnikatelem Tomášem Pitrem o privatizaci Unipetrolu. Škromach to popřel a podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Článek

"Prohlašuji, že jsem nikdy s nikým z těch, kteří byli uvedeni ve zmíněné reportáži, nevyjednával, a to ani s pány Pitrem a Mrázkem. V roce 2003, v době popisovaného setkání na policejní akademii, jsem je osobně neznal a ani se s nimi jakkoli osobně nestýkal," řekl vicepremiér.

V reportáži na Nově se objevila informace, že Škromach údajně zasedal v komisi pro privatizaci Unipetrolu. Ministr to odmítl. "O privatizaci Unipetrolu jsem nevyjednával se žádnými zájmovými skupinami a celý proces privatizace jsem nijak neovlivňoval," bránil se Škromach a dodal, že se v pořadu zaznělo víc "nepravdivých a absurdních tvrzení a zmanipulovaných faktů."

Mluvčí Novy Veronika Šmítková nechtěla Škromachův krok komentovat. Ministrovy tiskové konference se podle svých slov nezúčastnila.

Tomáše Pitra soud nepravomocně odsoudil na 8,5 roku vězení za 11 let staré daňové prohřešky. Podnikatele Františka Mrázka zastřelil zatím neznámý pachatel. Oba patřili k nejbohatším, ale také ke kontroverzním podnikatelům v republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám