Hlavní obsah

Meteorologové varovali před dalším deštěm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal ve čtvrtek další výstrahu, ve které upozornil na nebezpečí dalších záplav kvůli trvajícímu oteplení a dalším dešťovým srážkám. Podle meteorologů tak hrozí extrémní povodně v Jihomoravském a Zlínském kraji. Záplavy ztíží situaci lidem v Královéhradeckém, Pardubickém, Plzeňském, Středočeském, Ústeckém, Libereckém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji a na Vysočině.

Článek

Největší počet srážek by měl na ČR spadnout ve čtvrtek. ČHMÚ předpokládá, že do pátku 06:00 v Čechách naprší pět až deset milimetrů za 24 hodin, na Moravě a ve Slezsku dva až osm milimetrů. Na horách to může být až 30 milimetrů. V pátek budou srážky podobné, meteorologové předpovídají 2 až 8 milimetrů za den, na horách až 15.

Podle ČHMÚ bude nebezpečí extrémních povodní trvat v Jihomoravském a Zlínském kraji až do sobotního poledne. Až do neděle budou záplavy znepříjemňovat život obyvatelům v Královéhradeckém, Pardubickém, Plzeňském, Jihočeském, Středočeském, Ústeckém, Libereckém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji a na Vysočině.

Ve čtvrtek je nejsložitější situace na jihu Moravy, kde potíže působí rozvodněné řeky Dyje a Morava. Evakuováni tam byli lidé, kteří žijí v blízkosti rozvodněných toků. [celá zpráva]

Rozvodnění toků hrozí podle hydrologů i Karlovarskému kraji a Praze.

Víkend slibuje naději

V sobotu a v neděli by ale déšť měl ustat a situace na řekách by se měla stabilizovat. Lidem postiženým povodněmi udělá radost zpráva ČHMÚ, podle níž se totiž očekává polojasné počasí. Tak se i ti, kterým rozmary počasí jen pokazily dobrou náladu, dočkají lepšího zakončení týdne.

Reklama

Související témata:

Související články

Počasí nepotěší, pršet bude dál

Pokud lidé, kteří jsou postiženi nynějšími záplavami, vzhlíželi s nadějí na nebesa, nebudou předpovědí počasí příliš nadšení. Meteorologové předpovídají...

Výběr článků

Načítám