Hlavní obsah

Železný: za úplatek mi slíbili vyšší preference

PRAHA

Předseda Nezávislých demokratů Vladimír Železný tvrdí, že mu zaměstnanec jedné agentury, dvakrát nabízel za úplatek upravení preferencí. Každý procentní bod navíc by podle nabídky stál jeho stranu 500 000 korun. O kterou agenturu šlo, ale odmítl říci.

Článek

Prý proto, že nemůže prokázat, že vyjednavač měl od ní pověření. Agentura by se tak mohla bránit tím, že se někdo pouze vydával za jejího zaměstnance.

Železný také v pondělí řekl, že parlamentní politické strany vykrádají podle Železného jeho program, zveřejněný už loni na podzim. Tvrdil, že v něm jeho strana má přitvrzení opatření vůči americkým turistům, které nedávno navrhl lidovecký ministr zahraničí Cyril Svoboda, a obnovení komunisty zrušeného Důchodového fondu republiky, jehož založení nedávno podepsal sociálnědemokratický vicepremiér Zdeněk Škromach.

Uzel nebo John Bok

Železný byl senátorem za Znojemsko, nyní je europoslancem. Kandiduje v Jihomoravském kraji. Ve středních Čechách je lídrem sexuolog Radim Uzel, v Praze pak aktivista John Bok.

 Iniciátorka založení Nezávislých demokratů, bývalá sociálnědemokratická poslankyně Jana Volfová povede volební kampaň v Moravskoslezském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám