Hlavní obsah

O víkendu se má výrazně oteplit

Právo, per

Od pátku bude do České republiky proudit teplejší vzduch od jihozápadu. O víkendu se tedy české republika konečně dočká jarních teplot až 13 stupňů, ale bohužel i silnějšího větru a neminou ji ani dešťové srážky. Stoupnou i hladiny některých řek a meteorologové nevylučují lokální záplavy.

Článek

"Zvláště v neděli by mělo být zataženo a zatím to vypadá, že po většinu dne by mělo pršet," řekl Právu Jan Horák z Meteopresu. Dodal, že víkendové teploty vystoupí na 8 až 13 stupňů a v pondělí a úterý příští týden dokonce až na 16 stupňů. Od středy se sice bude postupně ochlazovat, ale denní teploty by se i tak měly pohybovat zhruba kolem 10 stupňů Celsia.

Noční teploty by už většinou neměly už klesat pod nulu jako nyní, ale spíše je můžeme očekávat mezi 0 až 9 stupni tepla.

Meteorologové varují, že v důsledku oteplení bude více tát sníh a protože do toho bude ještě i pršet, očekává se zvýšení hladin některých řek. Odtoková situace může být pak v některých místech zhoršena tím, že led zastaví koryto řeky a voda se vylije do okolí.

Hydrologové proto varují obyvatele, kteří bydlí u řek, aby bedlivě sledovali jejich hladinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám