Hlavní obsah

Balbínovci podali kvůli billboardům na lidovce trestní oznámení

PRAHA

Billboardy se staly předmětem sporu mezi vládní KDU-ČSL a recesisty z Balbínovy poetické strany. Balbínovci původně po rebublice rozmístili billboardy s podobiznou šéfa KDU-ČSL Miroslava Kalouska a s nápisem "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina". Lidovci kontrovali přelepením velkoplošných plakátů s poděkováním olympijské vítězce z Turína Kateřině Neumannové.

Článek

Recesistická Balbínova strana to považuje za protiprávní a trestné ve smyslu trestního zákona, ale i za protiústavní. Vedle podání trestního oznámení hodlá své billboardy znovu přelepit.

"Vzhledem k tomu, že údajným zneužíváním cizí stranické hlavy jsme se 'prý' dopustili činu dalece horšího, než je porušení zásady o 'nedotknutelnosti soukromého majetku', rozhodli jsme se k přelepení části ilegálních výlepů na našich plochách nikoho neurážejícím bukolickým výjevem, ke kterému, jak doufáme, ničí souhlas nepotřebujeme," stojí v prohlášení, které "balbínovci" zveřejnili. Na billboardech se tak nyní objeví vyobrazení vola se sloganem "Na naší travičce, volek se pase, až on se napase, odejde zase".

Lidovci svůj postup vysvětlovali tím, že se "svépomocí" brání proti nepovolenému použití jména a tváře svého předsedy na billboardech "balbínovců". "Podle občanského zákoníku mám právo se bránit i tak, že nepovolené použití jména a tváře odstraním," prohlásil nedávno šéf KDU-ČSL Kalousek.

Balbínova strana v pondělním prohlášení uvedla, že ponechává na úvaze voličů, kdo se chová protiprávně a zbaběle, "když někdo se schovává za záda naší vynikající sportovní reprezentantky".

Reklama

Související témata:

Související články

Balbínovci si dělají švandu z lidovců

Kritizovat nebo parodovat svého politického soupeře za pomoci billboardů se v Česku stává běžným úkazem. Se svou troškou do mlýna přišla i recesistická...

Balbínovci šijí do Kalouska

Již podruhé se Balbínova poetická strana strefuje do lidovců a jejich předsedy Miroslava Kalouska. Po Praze nechali vyvěsit billboardy jakoby střižené...

Balbínovci ironizují Kalouskovy padáky

Balbínova poetická strana nadále pokračuje v sarkastické kampani proti předsedovi lidovců Miroslavu Kalouskovi. Dříve balbínovci pranýřovali Kalouska jako...

Výběr článků

Načítám