Hlavní obsah

Vládní letadlo mělo opět technické problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kanadský letoun typu challenger, který se řadí do flotily české vládní letky, měl v sobotu technické potíže, kvůli kterým se opozdil odlet senátní mise. Delegace v čele s předsedou horní komory Parlamentu Přemyslem Sobotkou měla ráno odletět na týdenní misi do Malajsie a na Filipíny. Politiky nakonec po půldenním zpoždění přepravil náhradní letoun Tu-154.

Článek

Ředitel Sobotkova sekretariátu Eduard Kožušník k potížím letounu uvedl, že ještě v pátek byl stroj na opravě v Německu a v sobotu se u něj projevil problém s přívodem k baterii.

Letadla vládní letky se s technickými problémy perou dlouhodobě. Největším rekordmanem v počtu překažených letů, který doplácí na technické problémy vládních letadel, je pravděpodobně ministr zahraničí Cyril Svoboda.

Vláda rozhodla již před rokem, že stroje vládní letky je třeba obměnit. Zastaralé Tu-154 nahradí dvě nová armádní letadla Airbus A-319. První letoun začne sloužit v prosinci, na druhý se armáda může těšit v září příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám