Hlavní obsah

Bývalý viceprezident USA Al Gore přijede do Prahy

Právo, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý viceprezident USA Al Gore a německý exkancléř Gerhard Schröder potvrdili účast na jubilejním 5. ročníku konference Dny USA a EU, která se 4. a 5. října uskuteční v Praze. Právu, které je s televizí Prima mediálním partnerem akce, to ve čtvrtek řekl Peter Kovarčík, ředitel pořádající agentury Teleaxis.

Článek

"Gore a Schröder svoji účast potvrdili a počítáme rovněž z účastí bývalého polského prezidenta Aleksandra Kwašniewského a exministra spravedlnosti USA Johna Ashcrofta," řekl Kovarčík.

Demokrat Gore, jenž zastával funkci v Bílém domě za prezidenta Billa Clintona (1993-2001), se v roce 2000 sám ucházel o nejvyšší úřad v souboji s George W. Bushem. Prohrál nakonec verdiktem soudu po sporech o sčítání hlasů na Floridě.

Nyní se podílí na kampani k získání peněz na podporu demokratických kandidátů v listopadových volbách do Kongresu a média spekulují, že se může stát "černým koněm" prezidentských primárek 2008. Gore se aktivně věnuje ochraně životního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám