Hlavní obsah

Hasiči v Praze odstraňují nebezpečné rampouchy

PRAHA

Pražané mají strach z rampouchů. Telefonují hasičům s obavami, že až metrové rampouchy mohou spadnout a někoho zabít. Rampouchy ve městě odstraňuje pět hasičských jednotek. Na jiných místech republiky zase bojují s novým sněhem, který je příčinou uzavření několika silnic.

Článek

"Do současné doby nebylo zaznamenáno v souvislosti s touto akcí žádné zranění nebo materiální škody," uvedl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Hasiči musejí obvykle při shazování rampouchů postupovat opatrně, aby třeba neponičili zaparkované automobily.

"Na akci rampouchy je neustále nasazeno pět hasičských jednotek se žebříky a 40 hasičů. Ani to nestíháme sledovat, je toho moc. Lidi to hlásí od chvíle, kdy se rozednilo," podotkl Pernica.

Většina případů se podle něj týká centra metropole, především pak prvního, druhého, třetího a výjimečně i šestého pražského obvodu. Hasiči zasahovali například na Vinohradské třídě, v Celetné či v Radhošťské ulici.

Na Olomoucku je zavřeno sedm silnic

Nový sníh působil silničářům problémy ještě i v pondělí. Na Olomoucku, Prostějovsku a Šumpersku museli zavřít kvůli sněhovým jazykům sedm úseků druhých a třetích tříd.

Mimo provoz jsou úseky Hraničné Petrovice - Jívová, Arnoltice - Veveří, Dálov - Horní Loděnice, Norberčany - Véska a Potštát po hranice s Moravskoslezským krajem. Na Prostějovsku je neprůjezdná silnice Drahany - Niva, na Šumpersku úsek mezi Petrovem a Rapotínem.

"Vítr neustává, je naopak horší. S odstraňováním sněhu na silnici z Arnoltic do Veveří nám pomáhají vojáci z olomouckého záchranného praporu. Tento úsek se dnes možná podaří zprovoznit, ostatní uzavřené silnice na Olomoucku zřejmě ne," uvedl dispečer olomouckých silničářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám