Hlavní obsah

Topolánek se mnou nemluví, stěžuje si Paroubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda vlády Jiří Paroubek (ČSSD) si stěžoval, že šéf ODS Mirek Topolánek s ním odmítl diskutovat v pořadu TV Nova Sedmička, který je na programu příští neděli. Topolánek Paroubkova slova popřel s tím, že premiér prý rozehrává nesmyslnou virtuální hru.

Článek

Podle předsedy občanských demokratů Topolánka to byl naopak Paroubek, kdo se již několikrát vyhnul jejich veřejné polemice a nyní se jen snaží vyvolat hysterii.

"Postoj předsedy ODS je projevem obavy z konfrontace volebních programů ČSSD a ODS. Proto pana předsedu Topolánka vyzývám, aby se přede mnou neschovával a televizní diskusi se mnou se nevyhýbal," řekl v pondělí Paroubek novinářům.

Topolánek označil premiérovo vyjádření za nekorektní. Debaty s Paroubkem se nezúčastní, protože údajně má v neděli už jiný program. Televizním soubojům s Paroubkem se podle svých slov rozhodně nevyhýbá a tvrdí, že opak je pravdou.

"Předseda vlády se opakovaně vyhýbá věcné veřejné diskusi a dává přednost osobní mediální prezentaci. Můj osobní program přitom neurčuje předseda vlády, stejně tak já neurčuji jeho program," uvedl Topolánek. Dodal, že v předvolební době bude určitě ještě hodně příležitostí pro střet obou lídrů. "Bez hysterie, kterou Jiří Paroubek záměrně vyvolává," dodal šéf ODS.

Paroubek si na Topolánka věří

Paroubek uvedl, že dva nejvážnější kandidáti na funkci premiéra po příštích volbách by měli mít šanci ukázat na obrazovce sílu svých argumentů, když k tomu měli příležitost. "Takového rádoby taktické vyhýbání je nedůstojné každého politika, který se uchází o přízeň voličů," prohlásil Paroubek.

O Topolánkovi tvrdí, že ho při každé diskusi "semele jako kafemlejnek". Předseda ODS si naopak myslí, že Paroubek rozhodně nepřipomíná buldozer, jak se mu přezdívá.

Vzhledem k množství příspěvků urážejících oba politiky, byla diskuze u tohoto článku zrušena. Čtenářům, kteří chtěli slušně vyjádřit svůj názor, se omlouváme.

Anketa

Kdo je podle vás lepší v televizních debatách?
Jiří Paroubek (ČSSD)
37,6 %
Mirek Topolánek (ODS)
62,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5552 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám