Hlavní obsah

Část Hradce Králové je opět bez tepla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Od pondělního rána mají některé domácnosti v Hradci Králové opět vychladlé radiátory a z kohoutku jim teče pouze studená voda. Další výpadek v dodávkách tepla způsobila havárie horkovodu společnosti International Power Opatovice. Bez tepla zůstal i největší hradecký hotel Černigov a hlavní vlakové nádraží. Horkovod přitom na jiném místě zkolaboval už v neděli a závadu se podařilo opravit teprve v pondělí ráno.

Článek

Prasklý horkovod je na křižovatce Haškovy a Chelčického ulice v centru města. Mluvčí společnosti International Power Opatovice Pavel Hypius uvedl, že pondělní havárie je sice rozsahem menší, ale z hlediska opravy složitější. "Jde opět o primární horkovod, tentokrát o průměru 25 centimetrů. Mimo provoz je dvanáct výměníkových stanic," řekl Hypius.

Zatím není jasné, jak dlouho bude oprava trvat. Vzhledem k tomu, že horkovod praskl zrovna pod rušnou křižovatkou, budou muset opraváři také v místě omezit dopravu.

V neděli byly bez tepla stovky hradeckých domácností

Nedělní havárii způsobila netěsnost na páteřním potrubí v hradecké Veverkově ulici. Kvůli následnému poklesu tlaku v celé rozvodné síti byly přerušeny dodávky do Hradce Králové a také do Chrudimi a Pardubic, kde se je však podařilo ještě během dopoledne obnovit.

Jan Jirka, předseda představenstva společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, která v Hradci zajišťuje rozvod tepla, v neděli odpoledne řekl, že porucha zasáhla střed Hradce Králové, Pražské a Slezské předměstí a také městské části Věkoše a Pouchov. Kvůli poruše byl přerušen provoz v areálu městských lázní a také v padesátimetrovém plaveckém bazénu.

Pro obyvatele Hradce Králové, Pardubic a Chrudimi byla výrazně horší situace v listopadu 2002, kdy zřícená střecha kotelny vyřadila všech šest kotlů. Havárie na téměř dva týdny zasáhla 200 tisíc lidí v pardubicko-hradecké aglomeraci. Nejobtížnější situace byla v Hradci Králové, kde nefungoval žádný záložní zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám