Hlavní obsah

Musílková nedostane zlatý padák

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalá generální ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Jiřina Musílková nedostane zlatý padák 1,1 miliónu korun. Návrh mzdové komise VZP na jeho vyplacení zamítla správní rada VZP na svém zasedání ve čtvrtek.

Článek

Správní rada VZP jako jediná schvaluje jak celoroční odměny Musílkové, tak i zlatý padák. Zatímco proti zlatému padáku ve výši 1,1 miliónu korun byla většina členů správní rady, vyplacení navržených odměn za rok 2005 ve výši 570 tisíc korun neprošlo jen o fous. Ředitelka tedy nedostane nic.

Přesto ale s prázdnou neodešla. Už v pololetí loňského roku jí totiž bylo vyplaceno 342 tisíc korun jako záloha na celoroční odměnu za rok 2005.

"Kdyby byl zlatý padák a odměny vyplaceny, bylo by to nehorázné. Vždyť VZP za řízení Jiřiny Musílkové byla v hlubokém deficitu a dalo nám hodně práce stabilizovat finance v této zdravotní pojišťovně," řekl Právu v pátek ministr zdravotnictví David Rath.

Také IZIP přišel o peníze

V návrhu zdravotně-pojistného plánu na letošní rok, který správní rada VZP také schválila, už se nehovoří o internetových zdravotních knížkách IZIP. Znamenalo by to, že tento projekt, v němž je zainteresován i europoslanec za ODS Miroslav Ouzký, by VZP neměla financovat.

Zároveň se ale údajně objevilo v plánu 172 miliónů korun na přenos informací o pacientech po internetu. "Zatím nemám přesné informace o jednání správní rady VZP. Pokud tam tato částka je, musíme se podívat, na co má být vydána," řekl Právu ministr Rath.

Reklama

Související články

Musílková změnila názor, nechá se odvolat

Ředitelka Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Jiřina Musílková nechce dobrovolně rezignovat na post šéfky největší zdravotní pojišťovny. Komplikuje tak plány...

Nad Musílkovou se už stahují mraky

Ministr zdravotnictví David Rath (za ČSSD) se chystá 17. ledna na schůzi Sněmovny prosadit odvolání ředitelky Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Jiřiny...

Výběr článků

Načítám