Hlavní obsah

Silničáři kvůli závějím zavírají dopravní tepny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

I když už je téměř polovina března, zima se rozhodně ještě nevzdává. Ve čtvrtek opět pokryl celé území ČR čerstvý sníh. Některé dopravní tahy mezi Čechami, Moravou, Slezskem a Slovenskem tak zůstaly ve čtvrtek pro motoristy uzavřené.

Článek

Kvůli sněhu nejsou průjezdné některé hraniční přechody. Kvůli závějím na silnici z Bánova na Slovensko vedoucí přes Bílé Karpaty neodbavuje hraniční přechod Starý Hrozenkov. Problémy má i hraniční přechod Vojtanov do Německa.

Silnice z Bánova byla často zavátá a neprůjezdná. "Jezdilo se po ní vždy jen chvíli. Když jsme ji zprůjezdnili, většinou se brzy stalo něco, co ji zase na delší dobu uzavřelo," řekla dispečerka uherskobrodských silničářů. Kvůli problémům na této silnici po většinu dne neodbavoval hraniční přechod ve Starém Hrozenkově.

"Provoz na příjezdu do České republiky je zastaven, tvoří se tam už opravdu hodně velké kolony, v opačném směru střídavě funguje jeden jízdní pruh," sdělil Právu pracovník pohraniční policie ve Starém Hrozenkově.

Na Ústeckoorlicku je kvůli problémům na silnici I/11 přes Suchý vrch od 10:00 uzavřen provoz. Důvodem jsou závěje na silnicích. Silničáři odklonili dopravu po komunikaci 2. třídy před Těchonín a Červenou Vodu.

I další úseky jsou neprůjezdné

Nejfrekventovanější silnice jsou upravené, po posypu mokré, na některých vozovkách prvních tříd jsou zbytky rozbředlého sněhu.

Ztížené dopravní podmínky zkomplikovaly dopravu v Plzeňském kraji na dálnici D5. Zhruba ve čtvrtek 4:00 ráno museli hasiči z Tachova vyjet na 122,5 kilometr dálnice ve směru na Rozvadova, neboť se tam převrátil kamión. Podle hasičů z tahače uniklo asi 800 litrů nafty.

Neprůjezdná je silnice z Hlinska přes Rváčov na Chrudimsku, kterou zablokoval kamión, nezvládl jízdu v závějích. "Vozovky druhé a třetí třídy ve vyšších polohách mohou být krátkodobě neprůjezdné. Špatně sjízdná je silnice I/34 v úseku Chlum - Borová. Doporučujeme řidičům nevyjíždět," doplnil dispečer pardubických silničářů. Kamiónům ve vyšších polohách doporučoval sněhové řetězy.

Teploty se na většině území pohybují těsně pod bodem mrazu. V pátek a v sobotu by měly mírně vzrůst. Už během prvního víkendového dne by se ale mělo začít opět ochlazovat a teploty klesnou pod nulu i přes den. Takové počasí vydrží až do příštího čtvrtka, kdy by se snad mělo přece jen trochu oteplit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám