Hlavní obsah

Zima se nevzdává, zase bude hustě sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zima se ještě rozhodně nevzdává. Naopak, ještě se projeví v plné síle. Meteorologové ve středu varovali, že bude opět silně sněžit, budou se vytvářet sněhové jazyky a místy i závěje.

Článek

Upozornění meteorologů platí pro celé území republiky. Silně bude sněžit od středečního až do čtvrtečního večera. Sněhové jazyky a místy závěje se budou tvořit po celý čtvrteční den.

"Od jihozápadu očekáváme trvalé sněžení, při kterém napadne 5 až 20 cm sněhu. Sněžení bude v Čechách ráno a dopoledne v polohách pod 700 m. n. m. přecházet od jihozápadu v déšť se sněhem a déšť, ojediněle mrznoucí," upozornili meteorologové.

Při mrznoucím dešti se bude tvořit ledovka. Během noci navíc zesílí vítr. "Kombinací sněžení a větru se budou tvořit sněhové jazyky, místy závěje," dodali meteorologové.

Oteplení, pak zase ochlazení

V noci na čtvrtek by mělo být mezi minus jedním a minus pěti stupni Celsia, během noci se bude oteplovat. Ve čtvrtek by mělo být mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia, na horách kolem nuly.

V pátek by i noční teploty měly být jen kolem nuly, denní by se podle předpovědi měly pohybovat mezi třemi a pěti stupni Celsia a přitom by mělo pršet, ve vyšších polohách sněžit.

Na sobotu ale už meteorologové znovu hlásí pokles teplot. V noci by mělo být mezi minus dvěma a minus šesti, přes den mezi minus třemi a jedním stupněm nad nulou. V dalších dnech denní teploty zůstanou přibližně stejné, noční budou klesat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám