Hlavní obsah

Falešné Tamiflu nabízejí podvodníci za 2000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podvodníci nabízejí za dva tisíce korun smyšlený lék proti ptačí chřipce. S nabídkou preparátu Tamiflu Extra, údajně účinnějšího než běžný lék Tamiflu, se podle České televize (ČT), která o případu v pátek informovala, obracejí zejména na starší lidi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

"Obrátil se na nás spotřebitel, jehož mamince nabídli Tamiflu Extra. Zavolal jí nějaký pán, který jí řekl, že účinnost tohoto léku je daleko vyšší než účinnost běžného Tamiflu, že je dodáván pouze vybraným lidem, především politikům," řekla televizi Ivana Picková ze Sdružení obrany spotřebitelů. 

I na skutečném Tamiflu však šejdíři vydělávají. Na internetu nabízejí 20 kapslí za 286 eur (asi 8000 Kč), ačkoli lékárenská cena těchto kapslí, které mají být pouze na předpis, činí 67 eur (asi 1900 Kč).

Státní zemědělská a potravinářská inspekce už zakázala prodej minerální vody, která podle etikety údajně chrání před ptačí chřipkou. Za klamání spotřebitele hrozí výrobci až desetimiliónová pokuta. Voda byla k dostání například v brněnské Hypernově. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám