Hlavní obsah

Paroubkovi hrozil anonym výbuchem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiérovi Jiřímu Paroubkovi, ministru obrany Karlu Kühnlovi a ministru zdravotnictví Davidu Rathovi ve středu hrozil anonym výbuchem. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 to řekl ministr vnitra František Bublan. Ten nevyloučil souvislost s dnešní návštěvou ruského prezidenta Vladimira Putina.

Článek

"Tři ministři dostali SMS nebo telefonáty, že jim něco hrozí, že jim hrozí nějaký výbuch," řekl Bublan. Upřesnil, o koho šlo. "Zrovna pan ministr Rath, myslím, a pan ministr Kühnl a dokonce i pan premiér."

Podle Bublana ale nejde o reálnou hrozbu. "To je vždycky spojeno s nějakou situací, která tak nějak nabudí některé lidi k tomu, aby se tímto způsobem projevili."

Výhrůžky nedostali přímo ministři. "To nechodí přímo těmto lidem. Třeba jeden telefonát byl dokonce na zdravotní záchrannou službu." Policie nyní případy prověřuje. "Nějaká opatření samozřejmě policie udělat musí, ale spíš jde o to vyhodnotit tu hrozbu, do jaké míry je reálná."

Putin přiletěl odpoledne do Prahy s asi hodinovým zpožděním. Z letiště ihned odjel na Hrad, kde se setkal se svým českým protějškem Václavem Klausem. Putin uznal morální odpovědnost Ruska za vpád vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám