Hlavní obsah

Rath chce po Pharmosu důkazy o korupci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr zdravotnictví David Rath chce na schůzce se zástupci firmy Pharmos slyšet, proč společnost podezírá ministerstvo zdravotnictví (MZ) z korupce při uzavírání smluv na dodávku léků. Pharmos už podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Článek

Ministr Rath prohlásil, že očekává jasnou odpověď, zda Pharmos podezírá někoho z ministerstva, případně koho a o jaké důkazy se opírá. 

Pharmos minulý týden jako jediný ze čtyř distributorů obnovil dodávky léků zadluženým fakultním nemocnicím. V pátek ale oznámil, že dodávky zase pozastaví s poukazem na podezření z korupce při uzavírání smluv.

Rath už dříve řekl, že podá na vedení Pharmosu trestní oznámení, pokud firma nepodloží své tvrzení o korupci jasnými důkazy.

Prostředníkem Pharmakon?

Podle Lidových novin měl smlouvy na podíly z obchodů s nemocnicemi předložit Pharmosu zástupce soukromé společnosti Pharmakon Miloš Brouček spolu s lobbistou Romanem Bujakowskim. Ti se měli zúčastnit i vyjednávání na ministerstvu zdravotnictví. Pharmakon informace popřel jako nepravdivé. Jejich cílem prý bylo poškození ministerstva i firmy.

Rath řekl, že o firmě Pharmakon nikdy neslyšel a považuje za nesmyslné a nelogické, aby jeho úřad využíval nějakého prostředníka. Zdůraznil, že ministerstvo komunikovalo s distributory přímo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám