Hlavní obsah

Zeman možná ve volební kampani podpoří Ratha

– PRAHA/NOVÉ VESELÍ (Žďársko)

Bývalý předseda vlády a ČSSD Miloš Zeman možná podpoří při volební kampani ministra zdravotnictví a pražského volebního lídra sociální demokracie Davida Ratha. Expremiéra v neděli Rath navštívil na jeho chalupě v Novém Veselí na Žďársku.

Článek

"Pan ministr Rath nepatří mezi lidi, které jsem nazýval vyžírky, klientelisty nebo dalšími nelichotivými výrazy, takže ani tuto variantu nemohu vyloučit," odpověděl Zeman na dotaz, zda Ratha podpoří.

Zeman ještě minulé úterý řekl, že v Praze bude podporovat poslance Karla Šplíchala, Stanislava Křečka a starostu Prahy Letňan Josefa Dobrého. Svůj postoj k Rathovi označil za neutrální.

"Probíráme všechny věci, které se dotýkají aktuální situace, to znamená i voleb," řekl během schůzky Rath. Se Zemanem se prý shodli v tom, že ve volební kampani nejsou tak důležité peníze, billboardy, balónky, koncerty a zpěváci, ale myšlenka, kterou je potřeba nabídnout lidem, diskuse s nimi a otázky týkající se jejich problémů.

Vedle správnosti reforem zdravotnictví chce Rath Pražany přesvědčovat o sociálnětržním hospodářství a sociálním státu. "To jsou věci, za něž stojí zato se poprat, protože nemyslím si, že to jsou myšlenky, které by byly překonané a které by bylo možné odložit do staré veteše," uvedl.

"Já věřím, že pražští voliči nejsou jenom bohatí restituenti nebo taxikáři nebo prostitutky, já věřím, že mezi pražské voliče patří i důchodci, nájemníci a zaměstnanci, a u nich není důvod, aby volili Občanskou demokratickou stranu," poznamenal k situaci v hlavním městě Zeman.

Podle průzkumu v Praze vede ODS

Podle průzkumu, který pro Českou televizi vypracovala firma SC by ve volbách v Praze zvítězila ODS, pro kterou by hlasovalo 37 procent lidí, zatímco ČSSD by získala 22 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám