Hlavní obsah

Šibřinkový průvod skončil smrtí pod koly

Právo, kg
ÚJEZD U BRNA

Tragicky skončil v sobotu v poledne šibřinkový průvod masek v Újezdě u Brna, kde 41letý muž nedaleko místní radnice spadl pod kola hasičské tatry.

Článek

Přes okamžitou pomoc ostatních účastníků průvodu i záchranářů však utrpěl tak těžké zranění, že mu krátce po nehodě podlehl. Touto tragédií průvod skončil, protože nehodou se začali zabývat policisté.

"Zatím není jasné, jak se celá tragédie odehrála, protože musíme shromáždit nejen důkazy, ale i svědky neštěstí. Důležité budou také výsledky pitvy, protože ta musí ukázat, zda byl muž pod vlivem alkoholu nebo ne. Případ si převzal policejní komisař, který zahájil první kroky v trestním řízení," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Tragédie měla vliv i na masopustní průvod v okolních obcích, kde se lidé dobře znají. Okamžitě udělali bezpečnostní opatření, aby se něco podobného neodehrálo i u nich.

"Já se z toho ještě celý třesu, protože z Újezdu pocházím a lidi znám. Tady máme průvod a neumím si představit, že by se něco podobného tady odehrálo," řekl Vladimír Frankl z nedalekých Sokolnic, který se podílel na organizování masopustního průvodu v Sokolnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám