Hlavní obsah

Řidiče opět trápí sníh a náledí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Motoristé křižující republiku si na většině míst ČR musejí dát pozor na padající sníh. Chumelení společně s námrazami komplikují jízdu na všech dopravních spojích. Řidiči by tedy podle silničářů měli dbát zvýšené opatrnosti.

Článek

Na většině míst Moravskoslezského kraje ve čtvrtek po ránu řidiče překvapilo drobné sněžení, padající sníh pokryl cesty v Beskydech i na Ostravsku. Nejvíce sněhu, až dva centimetry, napadlo na Bruntálsku. Všechny komunikace jsou podle sdělení silničářů s opatrností sjízdné.

Silnice ve Zlínském kraji ve čtvrtek ráno místy namrzají. Na vozovky totiž odtéká voda z tajícího sněhu a může namrzat. V horských oblastech Vsetínska se místy objevují na silnicích ledové zmrazky. Silničáři proto do některých oblastí doporučují také sněhové řetězy.

"Stále tady poletuje drobný sněhový poprašek. V noci jsme ale všechny cesty nasolili, takže by se neměly vyskytnout žádné problémy," řekl dispečer silničářů z Nového Jičína.

Všechny silnice v Olomouckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Obezřetnou jízdu správci silnic doporučují motoristům zejména na severu kraje, kde drobně sněží.

Slabé sněhové přeháňky, mráz, ledovka a někde mlha komplikují ve čtvrtek ráno sjízdnost silnic na Vysočině. Všechny silnice jsou ale podle zimní služby cestářů se zvýšenou opatrností sjízdné.

Drobně sněží i na západě ČR

Královéhradeckém kraji leží na menších komunikacích ve vyšších polohách Jičínska, Náchodska, Trutnovska a Rychnovska vrstva uježděného sněhu, která je místy zledovatělá a jsou v ní vyjeté koleje a nerovnosti.

Všechny silnice v Pardubickém kraji byly ve čtvrtek ráno sjízdné, ve vyšších polohách, kde stále leží na vozovkách starý umrzlý a zledovatělý sníh, někde s vyjetými kolejemi, se zvýšenou opatrností. Na území kraje je polojasno až zataženo, místy padá sníh. Poprašek nebo tenká vrstva nového sněhu leží na vozovkách na Hlinecku, kolem Holic na Pardubicku či ve vyšších partiích Železných hor na Třemošicku.

Ve Středočeském kraji na řadě míst sněží nebo jsou sněhové přeháňky. Silnice jsou sjízdné, ale místy silničáři vyzývají řidiče ke zvýšené opatrnosti. Na silnicích nižších tříd na Benešovsku a Příbramsku musí dát místy pozor na zledovatělou vrstva sněhu, místy s vyjetými kolejemi.

Na jihočeských silnicích se kvůli mrznoucímu mrholení může tvořit náledí. Silničáři před ním varují zejména na Šumavě a řidičům doporučují opatrnou jízdu. Na komunikacích nižších tříd mohou místy ležet zledovatělé zbytky sněhu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám