Hlavní obsah

Po oteplení přijdou zase mrazy

ČESKÁ REPUBLIKA

I když v minulých dnech počasí vypadalo téměř jarně, teploty nad nulou už příliš dlouho nevydrží. Ze středy na čtvrtek se výrazně ochladí a s mírnými přestávkami potrvají noční mrazy až do poloviny března.

Článek

"Z dlouhodobé předpovědi vyplývá, že noční mrazy budou do poloviny března, a to v místech s vyjasněním až -17  stupňů," řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Informoval, že ve středu můžeme čekat oblačno, místy sněhové přeháňky, které pod 400 m nad mořem budou smíšené. Noční teploty poklesnou až na -4 st., denní naopak vystoupí až na plus 4. Téměř stejné počasí bude ve čtvrtek, kdy noční i denní teploty mohou být o stupínek nižší. V pátek už se ochladí výrazněji, protože noční teploty se očekávají -2 až -6 a denní -2 až plus 2.

Nižší teploty přivítají vodohospodáři, kterým tající sníh především v západních Čechách dělal na čelech mnoho vrásek. Voda stékala z hor a na řekách a v potocích se tvořily ledové bariéry. Nižší teploty ale tání zastaví.

Podle hydrologů jsou v ČR nadprůměrné zásoby sněhu. Na některých místech jsou zásoby vody nejvyšší za posledních 20-45 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám