Hlavní obsah

Poslanec Severa na internetu vysvětluje etiketu

Novinky, ora

Mnozí poslanci zjistili, že internet je nedílnou součástí života nového tisíciletí. Většina z nich stručně informuje o svých poslaneckých aktivitách. Výjimkou je expert KDU-ČSL na drogovou problematiku Pavel Severa, jenž neváhal poskytnout zájemcům rady ohledně společenského chování či správného oblékání.

Článek

Severa se snaží na svých webových stránkách lidem vysvětlit, že "pozdrav je projevem úcty, zájmu a přátelství, proto je také na začátku a na konci jakéhokoli jednání". Severa tak částečně napodobuje činnost bývalého mluvčího exprezidenta Václava Havla Ladislava Špačka, který je uznávaným odborníkem na etiketu.

"Součástí každého pozdravu by měl být úsměv. Věřte tomu, že vždycky potěší a v případě některých osob dokáže v naší duši změnit sychravé podzimní ráno na slunečný den," píše Severa.

Nezapomínat na květiny, nabádá lidovec

Lidovecký poslanec však v sobě nezapřel ani romantika, pro něj jsou velmi důležité květiny. "Mnoha čtenářům tohoto textu ve věku mezi deseti a dvaceti pěti lety to tak připadat bude, darování květin neztratilo svůj význam. Květiny skutečně dokážou potěšit ženská srdce i v dnešní uspěchané době a konzumní společnosti," potěšil zejména ženy Severa.

Pro jedince, kteří by snad nebyli ve společnosti zběhlí, má Severa i rady, co si vzít na sebe. "Tmavé barvy zeštíhlují, světlé naopak (proužky zase zeštíhlují), obleky jednořadové na 2 knoflíky prodlužují postavu," tvrdí Severa. Neuvedl však, že postavu rozhodně nezeštíhlí vodorovné proužky. "Postava silnější a menší by měla volit oblek na dva knoflíky (zapíná se horní), bez rozparků v bocích a tmavší barvy," uvedl pro plnoštíhlé Severa.

V únoru je hlavním hitem dětský domov v Žichlínku

Oč méně se na webových stránkách věnuje Severa vysoké politice, o to více překvapuje neotřelými nápady. Například lobbuje pro výstavbu dětského domova v Žichlínku. Pro ty, kteří přispěli na tamní dětský domov, slibuje věřejné slosování, ve kterém mohou lidé vyhrát dvacetinásobek vložené častky.

Severa má na svých stránkách i kvíz, který dokazuje, že je fanouškem vojenské techniky. Na otázku jestli se nákladní automobil Tatra T - 111 začal vyrábět v roce 1943 pro Wehrmacht či v roce 1949 pro Československou lidovou armádu či v roce 1951 na základě požadavku SSSR však dokázalo správně odpovědět pouze 31 procent hlasujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Na internetu bloguje i Škromach

Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD) je dalším z plejády politiků, kteří na internetu neváhají zveřejnit své komentáře...

Výběr článků

Načítám