Hlavní obsah

Na Hané spadly střechy rodinných domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Tající sníh způsobil v sobotu pád dvou střech v Březové na Olomoucku a v Penčicích na Přerovsku. Nikdo nebyl při zřícení střech rodinných domů zraněn.

Článek

V Penčicích se u jednoho z rodinných domů zřítila střecha v pátek. "Naštěstí se nikomu nic nestalo. Majitelé to mají jako chalupu. Bohužel to měli všechno opravené. Určitě za to může sníh, bylo jej na střeše kolem 30 centimetrů. Dneska tady byl statik," řekl jeden ze svědků události.

Podle hasičů se na domě zřítila sedlová střecha v délce přes deset metrů. "Škodu nejde na místě vyčíslit. Až statik musí posoudit, zda je poškozena konstrukce," řekl operační důstojník přerovských hasičů.

Střecha se v sobotu zřítila také na rodinném domě v Březové nedaleko Litovle na Olomoucku. "Ve spolupráci s obcí jsme střechu odstranili a provizorně ji překryli plachtou. Je to pravděpodobně sněhem, který taje a zvyšuje svou hmotnost," řekl operační důstojník olomouckých hasičů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Zlínsku spadla část střechy rodinného domu

Pod tíhou sněhu se v pátek ráno ve Vítové na Zlínsku zřítila polovina střechy rodinného domu. žijí v něm dva staří neslyšící manželé. Při pádu střechy...

Výběr článků

Načítám