Hlavní obsah

Klaus odpověděl Paroubkovi na žádost ohledně homosexuálů

PRAHA

Prezident Václav Klaus odpověděl v úterý premiéru Jiřímu Paroubkovi na žádost o podporu zákona o registrovaném partnerství. Klaus nechápe, z jaké pozice jej Paroubek o podpis žádá.

Článek

Není to podle něj z pozice předsedy vlády, protože v zákoně, jak jej schválila Sněmovna, jsou body, s nimiž ani sama vláda nesouhlasila. Paroubek jej tak zřejmě žádá z pozice místopředsedy ČSSD, čímž se ho snaží zatáhnout do předvolebních bojů.

Zákon, tak jak byl přijat, obsahuje velké množství velmi sporných ustanovení, s nimiž nemohu souhlasit nejen já, ale nesouhlasila s nimi ani sama Vaše vláda," napsal Klaus. Pod připomínky vlády k současné podobě normy se prý Paroubek sám podepsal. Zda zákon vetuje, nebo jej podpoří, ale nesdělil.

"Soudím tedy, že jste se na mě obrátil jako místopředseda ČSSD a jako takový ho vnímám," doplnil Klaus. Už o víkendu se nechal slyšet, že se ho Paroubek snaží zatáhnout do předvolebního boje. [celá zpráva]

Prezident Paroubkovi napsal, že na rozdíl od něj názor na tak zásadní věc nemění. Znění celého dopisu najdete zde.

Paroubek je někdy obviňován z toho, že se podporou zákona pouze snaží získat hlasy homosexuálů v červnových volbách do Sněmovny.

Vzhledem k množství příspěvků, které urážejí lidi s homosexuální orientací, případně urážejí ústavní činitele, byla diskuze u tohoto článku zrušena. Lidem, kteří chtěli slušně vyjádřit svůj názor, se omlouváme.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám