Hlavní obsah

Poslanec Koudelka se vzdal kandidatury na ředitele Justiční akademie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec ČSSD Zdeněk Koudelka se podle České televize v pátek vzdal kandidatury na funkci ředitele Justiční akademie. Učinil tak poté, co se v médiích objevily informace, že předtím prosadil přestěhování akademie ze Stráže pod Ralskem do Kroměříže, kde byl zvolen.

Článek

Koudelka, který je z Brna,  přesun Justiční akademie pro  vzdělávání soudců a státních zástupců z původního sídla na severu  Čech do svého regionu prosadil umístěním noticky do novely zákona  o zvláštní ochraně svědků.

Výhoda nového sídla podle něj spočívá  v blízkost Brna a Olomouce, kde sídlí Nejvyšší soud, Nejvyšší  správní soud, Nejvyšší státní zastupitelství a vysoké školy s právnickými fakultami. Radní Stráže pod Ralskem přesun akademie  rozhněval.

Po přestěhování se rozhodl kandidovat na funkci ředitele této instituce. Kandidatura poslance vyvolala rozpaky nejen u opozice, ale také u některých jeho stranických kolegů. O střet zájmů by mohlo jít  například podle sociálnědemokratického poslance Miroslava Kaly.  Koudelka se bránil, že v době přestěhování nevěděl, že se bude hledat ředitel instituce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám