Hlavní obsah

Příští týden uhodí mrazy opět až -20 stupňů

– PRAHA
Právo, Václav Pergl

Letošní zima není na mráz skoupá. Mrzne už tři neděle a další vlnu silných mrazů s teplotami v noci až -20 stupňů můžeme očekávat příští týden. "Jedinou výhodou bude, že se rozplyne inverzní počasí a lépe se bude dýchat. Ale do neděle ještě s inverzí počítat musíme," řekl Právu ve středu Jan Horák z Meteopressu.

Článek

V pátek bude v nížinách inverze, noční teploty -4 až -8, odpolední -2 až 2 stupně, ale v místech, kde bude zataženo nízkou oblačností, až -4. Na horách by mělo být slunečno s teplotami do 4 stupňů.

V sobotu se od severu začne obloha zatahovat a inverze se bude postupně rozpouštět. Očekává se i občasné sněžení. Denní teploty by měly být -2 až 2, na horách kolem nuly. V neděli by mělo být na celém území republiky oblačno s občasnými přeháňkami a výraznějším poklesem teplot. V noci -4 až -8, ojediněle -12, denní teploty budou -5 až -1.

Od pondělí bude pokles teplot ještě výraznější, a to až na nočních -20. Přes den budou teploty od -6 do -10. Tento ráz počasí by měl vydržet zhruba do středy a ve druhé polovině příštího týdne by se opět mělo trochu oteplit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám