Hlavní obsah

Řidičům počasí přeje, hrozí jen zledovatělý sníh a vyjeté koleje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro motoristy není nynější mráz vážnou hrozbou. České silnice jsou v pondělí sjízdné, do hor by měli řidiči vjíždět se zimními pneumatikami. Situaci místy řidičům komplikují vyjeté koleje, měli by proto přizpůsobit jízdu stavu vozovky.

Článek

Všechny silnice v Ústeckém kraji jsou sjízdné. Místy komunikace namrzají, ve vyšších polohách leží na cestách ujetá zmrzlá vrstva sněhu.

Hlavní silniční tahy ve Středočeském kraji byly v pondělí ráno holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na vozovkách nižších tříd na Benešovsku, Příbramsku a Mladoboleslavsku ale řidiči musí dát místy pozor na ujetou vrstvu zledovatělého sněhu krytou posypem.

Dopravu ve vyšších polohách východních Čech ztěžuje na silnicích vrstva zledovatělého sněhu a mlha. Řidiči si musí dát pozor zejména na vozovkách nižších tříd na Chrudimsku, Svitavsku a Ústeckoorlicku. Všechny komunikace jsou však sjízdné, vyplývá z dnešních informací silničářů.

"Silnice první třídy u Králík jsou s vrstvou ujetého, místy zledovatělého sněhu kryté málo účinným posypem," uvedli tamní silničáři. Se zledovatělým sněhem musí motoristé počítat rovněž na některých místech v okolí Hlinska, Lanškrouna, Moravské Třebové nebo Skutče. Ujetý sníh leží na silnicích třetích tříd u Litomyšle.

Na jihočeských komunikacích zejména nižších tříd místy zůstává zmrzlá vrstva sněhu s vyjetými kolejemi krytá posypem. Silničáři proto radí řidičům při jízdě zvýšenou opatrnost. Před vyjetými kolejemi varují pracovníci správy řidiče zejména na hlavním tahu z Volar na Prachaticku do Perneku na Českokrumlovsku.

I na východě republiky jsou silnice sjízdné

Sjízdnost silnic na Vysočině v pondělí komplikuje mlha a zledovatělý sníh. Chemicky udržované trasy jsou holé a suché, platí to i pro vozovku dálnice D1. Ostatní jsou ale podle dispečerů zimní služby cestářů sjízdné se zvýšenou opatrností a zimní výbavou. 

Bez větších omezení jsou v pondělí sjízdné všechny silnice v Olomouckém kraji. Řidiči by však měli být opatrní zejména v horských oblastech, kde na vedlejších silnicích leží ujetá vrstva sněhu, která může být místy zledovatělá.

"Od středních poloh leží na silnicích zmrazky, na inertně udržovaných silnicích je ujetý sníh krytý posypem. Zejména v lesních úsecích ale může být zledovatělý, opatrnost je proto na místě," řekl dispečer šumperských silničářů.

Všechny silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí ráno sjízdné bez větších komplikací. V horských oblastech regionu leží na vozovkách ujetá vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem. Ostatní silnice ošetřované chemicky jsou holé, suché a vymrzlé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám