Hlavní obsah

Hory jsou plné lyžařů, sněhu přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých horách je plno. Ani vítr a padající sníh lyžaře neodradil a horští hoteliéři si mnou ruce. Zatím nebyly hlášeny žádné vážné úrazy.

Článek

Mezi 10 až 25 centimetry sněhu připadlo v sobotu na území Libereckého kraje. Všechny silnice se však podařilo silničářům udržet sjízdné, ačkoli některé úseky se daly zvládnout jen se zvýšenou opatrností.

Lidé míří na hory a problémy jsou hlavně ve vyšších polohách Jizerských hor a Krkonoš, hlavně v okolí Černé Studnice a Příchovic na Jablonecku, v Rejdicích a na Benecku. "Řidiči jsou špatně vybaveni, nemají řetězy nebo je nasazují až na poslední chvíli," řekl Pavel Bažant z tělovýchovné jednoty Bižuterie, který přejížděl mezi horskými středisky.

Sníh padal během dne i v Orlických horách. Na sjezdovkách je nyní 90 až 150 centimetrů sněhu, informovali provozovatelé vleků. Podrobné sněhové zpravodajství najdete zde.  

Krušné hory: hotely plné do posledního místečka

V západočeské části Šumavy i v Krušných horách vytrvale sněžilo, byla mlha a na Klínovci a Božím Daru v Krušných horách vál silný vítr. Teploty se držely kolem dvou stupňů pod nulou. I přesto přijelo hodně lyžařů a snowboardistů, takže se u vleků tvořily fronty. Záchranáři ošetřovali jen běžné úrazy.

"Napadlo tady možná deset až 15 centimetrů sněhu. V pátek jsme sice upravovali běžecké stopy, ale na planinách je zavál silný vítr. V lesních úsecích byla situace o něco lepší," řekla pracovnice informačního střediska v Božím Daru. Doplnila, že v oblasti byly na víkend úplně vyprodané ubytovací kapacity. Podobné počasí jako v Krušných horách bylo i na Šumavě, ale lidi to neodradilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám