Hlavní obsah

Bude dál sněžit, v neděli se citelně ochladí

PRAHA

Milovníci zimních sportů se radují, silničáři a řidiči nešetří nadávkami. Sněhu je nyní v Česku opravdu dost. A další sněžení či sněhové přeháňky hlásí meteorologové i na další dny. Koncem týdne se ale prudce ochladí, denní teploty budou pod nulou a noční teploty by příští týden mohly klesnout až na minus 20 stupňů Celsia.

Článek

Ještě v sobotu by přitom měly být nejvyšší denní teploty až čtyři stupně nad nulou.

Sněžení již nebude tak intenzivní jako v noci na středu, kdy například na Šumavě připadlo až 30 centimetrů nového sněhu. V noci na čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni Celsia, na západě při zmenšené oblačnosti v údolích bude místy až kolem minus deseti stupňů Celsia.

V polohách nad 500 metrů, zejména na Moravě a ve Slezsku se stále mohou tvořit sněhové jazyky, v nižších polohách náledí.

Ve čtvrtek má být polojasno až oblačno, sněhové přeháňky se mohou vyskytovat jen ojediněle. Nejvyšší teploty budou mezi minus čtyřmi a nulou. V pátek meteorologové očekávají polojasno se sněhovými přeháňkami, denní maxima mají být mezi minus dvěma a dvěma stupni Celsia, nejnižší noční teploty mezi minus šesti a minus deseti stupni Celsia.

Sobotní počasí by mělo být polojasné, padat může déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat jen nad nulou, noční mezi minus jedním a minus pěti stupni Celsia.

V neděli ale má přijít rapidní ochlazení. Stále by mělo být oblačno se sněhovými přeháňkami, nejvyšší denní teploty ale budou jen mezi minus osmi a minus čtyřmi stupni Celsia, noční klesnou na minus šest až minus deset stupňů Celsia.

V první polovině příštího týdne bude počasí také velmi studené, v údolích by mohlo být až minus 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám