Hlavní obsah

Nabízení sexuálních služeb vymezí tabule

– AŠ
Právo, naj

Dvě tabule ve tvaru kosočtverce se ženskými ústy uprostřed vymezí v Aši prostor, kde bude umožněno nabízení sexuálních služeb. Nachází se na okraji města, v Příční ulici. Radnice chce tímto krokem odsunout prostitutky z centra města.

Článek

"Naše zákony neumožňují zakázat prostituci na celém území města, proto jsme se uchýlili k tomuto řešení," uvedl starosta Aše Dalibor Blažek. "Pokud budou prostitutky postávat mimo vyznačený úsek, mohou počítat s tím, že jim budou strážníci znepříjemňovat život," nastínil.

Ašští se o vytěsnění prostitutek z města snaží už léta. "Prostitutkám, které nehradí uložené pokuty a pobírají sociální dávky, necháváme jako dlužnicím města jejich vyplácení zastavit," popsal jeden z kroků radnice Blažek.

Podle mluvčího chebské policie Vladislava Hoška by Ašští s umístěním tabulí neměli mít potíže. "Pokud nebudou zakrývat dopravní značení a bránit rozhledu motoristů, měl by se dopravní inspektorát vyjádřit kladně," řekl.

V Příční ulici je několik domů, všechny ale až za vymezenou zhruba stometrovou hranicí. Přesto už se starosta setkal s protesty. "I když v té ulici nebydlím, mám nedaleko obchod, a tak se mi nelíbí, že by se tam měly promenovat prostitutky. Myslím ale, že je tam stejně nikdo nedostane," uvedla obyvatelka Aše, která si nepřála být jmenována.

Příští čtvrtek Blažek zamíří na pravidelné setkání starostů s ministrem vnitra Františkem Bublanem, který jim má mimo jiné předložit vzorovou vyhlášku omezující nabízení sexuálních služeb. "To jsem velmi zvědav," reagoval Blažek s tím, že když před časem ministrovi zaslal připomínky k návrhu zákona o prostituci, nikdo na ně nereagoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám