Hlavní obsah

Macek: Dalík mě chtěl kompromitovat Krejčířem

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý místopředseda ODS a v současnosti neformální poradce prezidenta Miroslav Macek ve svých pondělních internetových glosách vyslovil podezření, že o něm Marek Dalík, tajemník šéfa ODS Mirka Topolánka, šíří pomluvy mezi novináři. Dalík to rezolutně popřel.

Článek

Podle Macka Dalík v hlavní kanceláři ODS prohlašoval, že bude noviny informovat o údajném někdejším spojení mezi ním a uprchlým miliardářem Radovanem Krejčířem.

Bývalý místopředseda ODS upozornil, že mu v neděli telefonoval redaktor Blesku a ptal se, zda měl v letech 1995 či 1996 zdarma kanceláře v domě, který patřil Krejčířovi.

"To ovšem není tak zajímavé jako fakt, že se mi dostalo před pár dny důvěryhodné informace, že poradce předsedy ODS Dalík, rozhořčen jakýmsi mým článkem či glosou, před časem pokřikoval v hlavní kanceláři ODS, ať Macek drží hubu, jinak řekne novinářům, že kdysi úřadoval v domě Radovana Krejčíře," napsal Macek na své stránce a dodal, že "držet hubu" nebude.

Vyslovil podezření, že může vzniknout "story o Mackovi, coby pravé ruce Radovana Krejčíře či dokonce jeho mozku v pozadí či jinou krávovinu".

Dalík na dotaz Práva reagoval, že nikoho ve zmíněném bulvárním deníku nezná a nikdy s nikým z Blesku "snad ani nemluvil, určitě ne v posledním roce". Macka podle svých slov osobně rovněž nezná a neví, kde měl kdy jaké kanceláře.

Macek patří k dlouholetým spojencům někdejšího šéfa ODS Klause. Ten se v minulosti netajil s výhradami vůči svému nástupci Topolánkovi.

Macek si podle svých slov vybavuje, že kdysi pracoval ve firmě Main v domě v ulici Ve smečkách. Po odchodu z této firmy, kdy se nepohodl s majitelem, hledal ve stejném objektu nějakou kancelář.

"I obrátil jsem se na majitele části domu s kancelářemi (dr. Hofman, Hoffmann? se tuším jmenoval), zda by neměl něco volného. Neměl, ale odkázal mne na firmu Pragofit (?), která měla pronajato v domě více kanceláří, které téměř nepoužívala, zda by mi nějakou nepopustila," napsal Macek.

Dodal, že se na zmíněnou firmu obrátil a domluvil se na dočasném užívání jedné z jejich malých kanceláří za oboustranně akceptovaných podmínek. Asi po roce odešel definitivně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám