Hlavní obsah

Komunisty na jihu Moravy povede Grebeníček

Právo, Novinky, ČTK, kšajt
SOKOLOV

Jihomoravští a karlovarští komunisté v sobotu vybírali v Brně a v Sokolově své volební lídry. Na jižní Moravě se jím stal Miroslav Grebeníček, uvedla Česká televize. Na Karlovarsku pak poslanec Pavel Hojda.

Článek

Grebeníček se stal v tajné volbě lídrem přes doporučení Ústředního výboru KSČM, který chce, aby v čele komunistických kandidátek figurovali mladí lidé. Svou kandidaturu podmínil podporou břeclavské organizace. Sobotního zasedání se neúčastnil.

"Dvojkou" na kandidátce bude poslankyně Marta Bajerová ze Znojma a třetí bude krajský zastupitel Vojtěch Adam. ČTK to řekl tajemník krajské rady KSČM Vladimír Sácký.

V Karlovarském kraji podle předpokladů získal nejvíce hlasů třiapadesátiletý zkušený Hojda z Chebu, který byl do parlamentu zvolen již dvakrát. Na třetím místě kandidátky je třiapadesátiletý Jaroslav Borka, který působí jako Hojdův asistent. Druhý v pořadí je dvaašedesátiletý starosta Rotavy Jiří Holan.

"Troufáme si tvrdit, že naše kandidátka je nejkvalitnější za poslední roky. Karlovarský kraj má podle nás na to, aby měl v parlamentu minimálně dva lidi," poznamenal předseda krajské rady KSČM Václav Černý.

Reklama

Výběr článků

Načítám