Hlavní obsah

V Orlové kvůli hrozícímu zřícení střechy zavřeli zimní stadión

Právo, Novinky, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLOVÁ

Kvůli hrozícímu nebezpečí pádu střechy zimního stadionu v Orlové na Karvinsku pod tíhou velkého množství sněhu, se ho rozhodla radnice stadión ve středu úplně zavřít. Na sportovišti tak budou na delší dobu odloženy všechny akce, veřejné bruslení i hokejové zápasy.

Článek

"Nemůžeme riskovat, že by se stalo něco podobného jako u našich západních sousedů. V tuto chvíli je na střeše stadionu bezmála osmdesát centimetrů těžkého sněhu a jeho odstranění bude trvat minimálně dva až tři dny. Po dohodě se statikem jsme se dohodli, že stadión uzavřeme až do odvolání," uvedl starosta Vladimír Farana (zvolen za Levý blok Orlová 2002).

Ve středu vpodvečer se měl na ledové ploše odehrát zápas druholigové HC Orlová s Kroměříží. Po dohodě Českého svazu ledního hokeje s oběma mužstvy se bude zápas konat v náhradním termínu.

Množství sněhu může zřejmě na zřícenou střechu na jiném místě v Moravskoslezském kraji. V úterý se v Ostravě kvůli těžkému sněhu zřítila také střecha nákupního hypermarketu Lidl. Nikdo však nebyl při incidentu zraněn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám