Hlavní obsah

Vlaky začaly jezdit mezi Prahou a Ostravou v osm večer

BRODEK U PŘEROVA

Úterní vlaková nehoda, při níž vykolejilo šest vozů na hlavním tahu mezi českou metropolí a Ostravou u Brodku u Přerova, kterou drážní inspekce vyčíslila na ztrátu 27 miliónů korun, již méně zlobí cestující Českých drah (ČD). Provoz na hlavním železničním tahu byl částečně obnoven ve středu v osm hodin večer.

Článek

České dráhy ve středu ve 20:00 obnovily provoz na páteřní trati mezi Prahou a Ostravou, který od úterý blokovala nehoda nákladního vlaku v Brodku u Přerova. Následky nehody se podařilo odstranit po 36 hodinách.

"Doprava na trati Olomouc - Přerov je od 20:00 obnovena po jedné traťové koleji. V místě je snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině, větší komplikace však neočekáváme," řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Druhá kolej bude zprovozněna začátkem příštího týdne. Na opravách se však bude pracovat za plného provozu.

Vlaky Pendolino, stejně jako další železniční doprava na trase Praha - Olomouc - Přerov, se tak vrací do standardního provozního režimu. Cestující vlaků Pendolino již nebudou muset cestu mezi Olomoucí a Přerovem absolvovat autobusy.

Dráhy ukončily také přestaly odklánět dašlí rychlovlaky přes Nezamyslice a autobusovou přepravu cestujích osobních vlaku mezi stanicemi Grygov - Brodek u Přerova. "Zpoždění by mělo kvůli snížení rychlosti v místě nehody dosáhnout maximálně několika minut," uvedl mluvčí.

Cestující byli z prodlení v rozpacích

Stovky lidí ve středu před opravou trati čekaly například ve stanici v Brodku u Přerova. Ve směru na Olomouc či Přerov je měly odvézt náhradní autobusy. Obrovskému počtu cestujících však nestačily. "Čekáme tady téměř dvě hodiny. Pendluje tady jenom jeden autobus, do kterého se celý vlak samozřejmě nevejde. Potřebuji do Olomouce s dítětem k doktorovi," řekla  zákaznice ČD.

"Nedá se na to dívat, všichni tady postávají. Není přece možné, aby k vlaku přistavili jeden autobus," uvedl rozzlobeně další z cestujících. Do školy do Olomouce se nemohly dostat ráno ani školáci. "Čekáme tady hodinu, byly tady tři autobusy, ale bez šance. Nevlezli jsme tam," řekl šestnáctiletý středoškolák.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda nákladního vlaku omezila provoz Pendolin

V úterý ráno po půl osmé zablokovala nehoda nákladního vlaku provoz na hlavním železničním koridoru v Brodku u Přerova. Na železnici vykolejil nákladní vlak...

Výběr článků

Načítám