Hlavní obsah

Kvůli poruše byla část Českých Budějovic bez vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kvůli poruše hlavního přivaděče se v neděli krátce po desáté hodině dopolední ocitla zhruba třetina Českých Budějovic bez vody. Praskl hlavní přívod vody.

Článek

Ve velmi krátké době, zhruba během hodiny, bylo místo lokalizováno, voda unikala do Dobrovodského potoka. Ihned byly zahájeny práce na odstavení porouchaného úseku a obnovení dodávek pitné vody do postižených lokalit. Týká se to především částí Nemanice a Kněžské Dvory. Zároveň při poruše došlo k ovlivnění dodávek pitné vody i v ostatních částech vodovodní sítě, zejména pak v centru města," sdělil Právu provozního ředitel vodohospodářské společnosti 1. JVS Jaroslav Štěpka.

Podle mluvčí firmy Jitky Kramářové by dodávky vody měly být v plném rozsahu obnoveny okolo 14. hodiny. "Bohužel se může stát, že v některých místech bude voda ještě zakalená." doplnila Kramářová.

Podobné porucha postihla v sobotu dvě obce na Mostecku. Až do pozdního dpoledně Štědrého dne zůstalo bez vody 500 obyvatel Horního Lomu a přilehlé čtvrti Loučná na Mostecku.

Voda z narušeného potrubí zatopila suterénní prostory základní školy v Litvínově ve čtvrti Osada. Zásobování v Osadě se obnovilo po přepojení na zálohový řad, v Horním Lomu a v Loučné si museli lidé chodit pro vodu do cisteren.

Reklama

Výběr článků

Načítám