Hlavní obsah

Paroubek málem zkolaboval, když dostal starý průzkum

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek v úterý přiznal, že málem zkolaboval. Příčinou měl být průzkum Střediska empirických výzkumů, který dostal na stůl a ČSSD v něm ztrácela na ODS přes 20 procent. "Viděl jsem: 34 % ODS, 11,9 % ČSSD, 17 % KSČM, přes 8 % lidovci...," popsal Paroubek se slovy, že málem dostal infarkt. Uklidnil se, až když si přečetl, že jde o výsledky z dubna.

Článek

"Tehdy byl rozdíl 22 procent, dnes je 5 procent. To za osm měsíců vůbec není špatný výsledek," vrátil se k obvyklému sebevědomému postoji premiér. Z toho, že by se růst preferencí ČSSD zastavil, obavu nemá, členové strany podle něj ale musejí dobrý volební výsledek odpracovat. "Myslím, že ODS podle svého dobrého zvyku tu kampaň přepálila. Začala příliš brzo," odhadl Paroubek.

Kampaň ČSSD podle něj bude dlouhodobá a začne, až strana v lednu schválí volební program. "Kampaň v takové té horké podobě začne na přelomu dubna a května," uvedl Paroubek.

Podle něj však pro úspěch ČSSD část soc. dem. toho příliš nedělá a jen přihlíží, jak pracuje on a pár ministrů. "Především lidé v poslaneckém klubu si tak trochu zvykli se na mě dívat s palci za vestou, jak pracuji, a myslí si, že to přijde samo. Ono se to musí odpracovat," dodal Paroubek.

ČSSD pomohou evropští lídři, kteří na jaře přijedou do Prahy na setkání evropských soc. dem. stran. Podle Paroubka přijede britský premiér Tony Blair, švédský premiér Göran Persson či španělský premiér José Luis Zapatero.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám