Hlavní obsah

Parlamentní TV koupila práva na Paroubka

Právo, trj, apb
PRAHA

Parlamentní televize TV 24cz bude v příštím roce vysílat až 25 repríz pořadu Premiéra s premiérem, v němž diváky baví Jiří Paroubek, herec Jiří Krampol, sexuolog Radim Uzel a další.

Článek

Informaci Právu potvrdil Jan Fulín, šéf agentury Region Media, který televizi provozuje. Fulín uvedl, že "rozhodnutí o akvizici padlo vzhledem k faktu, že hostem pořadu je premiér". Parlamentní televize podle něj hodlá podobnými pořady zpestřit program a "zprostředkovat tak divákům pohled na vrcholné představitele našeho státu ve zcela odlišném úhlu".

Podle informací Práva by televize měla na internetu vysílat už lednové představení. Region Media oslovila pořadatele až po startu Premiéry s premiérem v Živanicích na Pardubicku.

Sobotní pražské představení agentura nechala natočit a sestřih zařadí na chystané DVD. Spolu s knihou Pane premiére, jste opravdu dokonalý? tedy půjde o další výstup z Paroubkova hereckého turné po republice.

Parlamentní televize přenáší zasedání Sněmovny a Senátu, vysílá diskuse i rozhovory s ústavními činiteli, její diváci mohli na internetu přímo sledovat i nedávný kongres ODS. Podle médií do televize vstoupil spolumajitel Třineckých železáren Tomáš Chrenek, když jím ovládaná společnost Espanta koupila podíl 34 procent Region Media.

Právě Chrenek se stal terčem pro ministra zdravotnictví Davida Ratha, za nímž stojí Paroubek. Stalo se to, když Rath obvinil šéfa ODS Mirka Topolánka, že nepřímo získává prostředky z VZP. Topolánkovu nadaci Becario totiž podle Ratha přes spletité vztahy podporují Třinecké železárny, které jsou přes Chrenka zároveň spojené se sítí moravskoslezských nemocnic, jež čerpají prostředky m.j. z VZP. Chrenek tuto konstrukci naznačující nepřímé propojení VZP s Topolánkem poté označil za snůšku lží.

Premiér bavil s Jandákem a Lustigem

Premiéra Jiřího Paroubka v sobotu večer uvítalo plné hlediště pražského Divadla hudby Radka Brzobohatého. Diváci byli zvědavi na druhý díl jeho vystoupení v pořadu herce Jiřího Krampola pod názvem Premiéra s premiérem.

Krampol s Paroubkem a spisovatelem Arnoštem Lustigem, sexuologem Radimem Uzlem, ministrem kultury Vítězslavem Jandákem a hudebníkem Antonínem Gondolánem víc než půldruhé hodiny bavili diváky anekdotami, historkami a miniskeči.

Ze spršky písemných dotazů Krampol vybíral nepolitické dotazy. "Rozhodně nemíníme sklouznout do politické agitky," poznamenal Krampol.

Jandák například odpovídal na dotaz, jaké dopady má jeho vstup do politiky na jeho osobní a intimní život: "Jako ministr jsem zhubl deset kilo, břišní oblast mi obepnula zeď a v noci se mi dokonce zdálo o Paroubkovi."

Hrozba, že pořad přeroste v politickou debatu, vznikla ve chvíli, kdy Uzel veřejně poděkoval sociální demokracii za prosazení zákona o registrovaném partnerství ve Sněmovně. "Ještě to neprošlo Senátem. Možná budeme muset ještě jednou sbírat ve Sněmovně 101 hlasů," upozornil však premiér.

Smích provázely příběhy o skleróze. Paroubek se sice snažil přejmenovat ji na zapomnětlivost, které čelí poznámkami do tří sešitků. "Píšu si tam zkratky. Pak se ale přistihnu, že nevím, co zkratka znamená, a soupis zkratek nevedu. Je to zkrátka zapomnětlivost," řekl.

Po pořadu se Paroubek s Lustigem věnovali autogramiádě. A Krampol byl spokojen: "Bylo plno v Živanicích. Bylo plno v Praze. Jde to. Dělat lidské pořady s politiky. A premiér diváky zajímá a přitahuje. Budeme pokračovat." Neprozradil však, kam s pořadem vyrazí příště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám