Hlavní obsah

Meteorologové: chumelit bude až do rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové varují v celém Česku před tvorbou sněhových jazyků, v horských oblastech pak před závějemi. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od nedělních 14:00 do pondělního rána.

Článek

Meteorologové předpokládají, že celé území Česka zasáhne sněžení a nárazový vítr. V horských oblastech na severu republiky se budou tvořit závěje, upozornili. Vítr a sněžení by však měly v druhé polovině noci od západu postupně slábnout.

Počasí v Česku bude v první polovině noci na pondělí ovlivňovat studená fronta. V nižších polohách by mohlo napadnout až pět centimetrů sněhu, ve středních polohách až deset centimetrů a v horských oblastech, hlavně na severu území, až 20 centimetrů sněhu.

Vítr přes den zesílí na čerstvý západní až severozápadní o rychlosti až 36 kilometrů za hodinu, v nárazech na horách až 72 kilometrů za hodinu. Maximální teploty se budou v nižších oblastech pohybovat od minus tří stupňů do nuly, na horách od minus šesti do minus osmi stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám