Hlavní obsah

Emmerové se zavřely dveře do parlamentu

Právo, ib
SUŠICE

Exministryně zdravotnictví Milada Emmerová prakticky ztratila šanci na poslanecké křeslo. Na kandidátce pro nadcházející parlamentní volby, jejíž podobu v sobotu 17. prosince definitivně stanovila konference ČSSD Plzeňského kraje v Sušici, figuruje až na páté pozici.

Článek

 "To je nevolitelné místo, tedy pokud nezískáme pětatřicet procent hlasů a to je asi vyloučené," řekla Právu Emmerová. Při minulých volbách do poslanecké sněmovny získali zdejší sociální demokraté čtyři mandáty.

"Ať si to zasloužím nebo ne, stejně proti tomu nemohu nic dělat. Už jsem přežila horší věci. Jde o to neztratit dobrou náladu a hledět si své práce," dodala Emmerová, která nyní dělá náměstkyni ředitelky plzeňské fakultní nemocnice.

Emmerová neočekává, že by v její prospěch ještě zasáhl premiér Paroubek. "Má právo škrtat lidi z kandidátky, které by tam nechtěl, ale pokud vím, tak se to našeho kraje netýká," uvedla.

Volebním lídrem Plzeňského kraje se podle očekávání stal poslanec Václav Votava, kterého delegáti zároveň zvolili i novým krajským předsedou.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám