Hlavní obsah

STEM: jihočeský Zahradník je nejoblíbenější hejtman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle průzkumu společnosti STEM se všech 14 šéfů krajů těší nadpoloviční důvěře občanů. Nejoblíbenějším hejtmanem je jihočeský Jan Zahradník 78 procent), následují Evžen Tošenovský (77 procent) a pražský primátor Pavel Bém (73 procent). Nejhůře dopadl šéf Zlínského kraje Libor Lukáš s 51 procentními body.

Článek

Za pozornost stojí čtvrté místo v žebříčku pro hejtmana Petra Skokana z Libereckého kraje (72 procent). Skokan je na rozdíl od nejoblíbenějšího triumvirátu hejtmanů čerstvou tváří v čele kraje, neboť se stal hejtmanem vloni po volbách do krajských zastupitelstev.

Pátá příčka patří jihomoravskému hejtmanovi Stanislavu Juránkovi (66 procent), jenž je jediným lidovcem v plejádě ostatních hejtmanů z ODS.

Na chvostu pořadí hejtmanů jsou královéhradecký šéf Pavel Bradík (58 procent), plzeňský Petr Zimmerman (57 procent, Miloš Vystrčil z kraje Vysočina (55 procent) a zmiňovaný zlínský Libor Lukáš.

Přesto, pokud by jejich popularitu dosáhli na celostátní úrovni vládní představitelé či opoziční politici, patřili by bez větších potíží do trojice nejoblíbenějších veřejně činných osob.

Pětice nejpopulárnějších hejtmanů (v % )
krajčerven 05listopad 05
Jan ZahradníkJihočeský7478
Evžen TošenovskýMoravskoslezský7677
Pavel BémPraha6977
Petr SkokanLiberecký6272
Stanislav JuránekJihomoravský6867
Zdroj:STEM

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám